SAOPŠTENJE: Potpisan Ugovor o saradnji između Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore i Doma zdravlja Kotor

 

Direktor  Doma zdravlja Kotor dr Igor Kumburović i dekan Pomorskog fakulteta Kotor prof. dr Špiro Ivošević potpisali su u srijedu, 04. marta 2020. godine Ugovor o saradnji između ove dvije institucije. Potpisivanju Ugovora prisustvovale su i doc. dr Tatijana Dlabač, prodekanica za razvoj i inovacije Pomorskog fakulteta Kotor i Tatjana Kondanari, pravnica u Domu zdravlja Kotor.

Potpisani Ugovor predviđa saradnju između dvije institucije koja će biti usmjerena ka podizanju svijesti o medicinskoj brizi  kako studenata i nastavnog i nenastavnog osoblja Pomorskog fakulteta Kotor, tako i pomoraca koji pohađaju obuke na Pomorskom fakultetu. Pomorci će imati mogućnost da već od sredine marta ove godine na Pomorskom fakultetu Kotor završe programe obuka za izdavanje posebnog ovlašćenja za pružanje prve medicinske pomoći na brodu. Praktični dio nastave biće realizovan u  Domu zdravlja Kotor.

Pored toga postignut je dogovor da se u srijedu, 11. marta 2020. godine organizuje predavanja na o korona virusu, koje će epidemiolog u Domu zdravlja Kotor dr Tanja Lalović, držati na Pomorskom fakultetu Kotor.

 

 

Služba za odnose s javnošću

Doma zdravlja Kotor

 

 

 

Podijeli: