SAOPŠTENJE: SKROMNA DONACIJE OPŠTINE KOTOR ZA DOM ZDRAVLJA

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović obišao je juče Dom zdravlja, gdje se radovi na rekonstrukciji i adaptaciji prostora izabranih doktora za odrasle privode kraju.
Radovi su započeti početkom decembra ove godine, a završiće se u januaru mjesecu 2020.
Prvi čovjek grada je izrazio zadovoljstvo izgledom Doma zdravlja i pohvalio menadžment ove ustanove.

,,Izuzetno je važno da ste vi koji svakodnevno boravite ovdje uvidjeli da je rekonstrukcija neophodna. Adaptacija dječijeg dispanzera, otvorene ambulante medicine rada, zatim oftalmološke, internističke i ambulante za psihologa kao i prostor u kojem je smještena uprava ustanove odnosno menadžment, je za svaku pohvalu i treba da služite za primjer ostalim javnim ustanovama”, kazao je predsjednik Aprcović.
Opština Kotor je juče donirala 5 000 eura Domu zdravlja Kotor, a kako je rekao predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i za sljedeću godinu Opština će opredijeliti sredstva za ovu ustanovu.

,,Naši sugrađani zaslužuju najbolju njegu i pristojan ambijent, svi zaposleni, kao i turisti koji posjećuju naš grad. Još jednom želim da izrazim zadovoljstvo za sve što ste uradili za ustanovu od izuzetnog značaja za sve nas”, zaključio je predsjednik Aprcović.

Sredstva su uložena i u nabavku prilično skupe opreme, a dva nova lifta napravljena su po svim evropskim standardima.

,,Takođe smo nabavili i novi agregat, dva mala nova vozila i jedno sanitetsko auto. Ovo su sve krupnije investicije, a bilo je naravno i onih sitnijih troškova. Sveukupno, u posljednje četiri godine u kotorski Dom zdravlja uloženo je nešto malo manje od 1 000 000 eura”, istakao je direktor ove ustanove dr Igor Kumburović.

Podijeli: