SAOPŠTENJE:Vakcinacija protiv gripa počinje u utorak Kotor,10.11.2019.godine

U Domu zdravlja Kotor, u utorak, 12. novembra 2019. godine počeće vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Vakcinu protiv gripa preporučuje se da prime djeca starija od šest mjeseci, hronični bolesnici, osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima, oboljenjima respiratornog sistema, metaboličkim oboljenjima, uključujući dijabetes, osobe sa bubrežnom insuficijencijom, malignim oboljenjima,  lica sa smanjenom funkcijom imunološkog sistema uključujući i lica sa HIV/AIDS-om, kao i osobe koje imaju transplantirane organe i/ili ćelije i trudnice, jer su  u povećanom riziku za nastanak komplikacija bolesti.

Svi građani kojima se preporučuje vakcinacija, treba da se jave svom izabranom doktoru i zakažu vakcinaciju, jer vakcinu ne smiju da prime osobe koje u trenutku vakcinacije imaju neko akutno oboljenje.

Vakcinacija je najsigurniji i najbezbjedniji način individualne i kolektivne zaštite protiv gripa i najefikasnija preventivna mjera  kada se radi o suzbijanju obolijevanja i komplikacija gripa. Stoga, Dom zdravlja Kotor i ove godine preporučuje svim građanima koji su indikovani da se što prije vakcinišu i time zaštite sebe i svoje okruženje i spriječe širenje virusa.

 

 

Služba za odnose s javnošću

Doma zdravlja Kotor

Podijeli: