U Domu zdravlja Kotor organizovana obuka za jačanje laboratorijskih kapaciteta

U Domu zdravlja Kotor, u srijedu i četvrtak, 01. i 02. novembra 2023. godine, organizovana je obuka  za zdravstvene radnike iz Centra za laboratorijsku dijagnostiku, u cilju jačanja laboratorijskih kapaciteta kao okosnice efikasnog odgovora na vanredne situacije i prijetnje po javno zdravlje.
Obuka se sprovodi u okviru Ekspertske misije za jačanje laboratorijskih kapaciteta  za procjenu rizika, koju organizuju Ministarstvo zdravlja i Svjetska zdravstvana orgaizacija, uz finansijsku podršku Evropske unije.
Konsultant za laboratorije SZO prof. dr Golubinka Boshevska sprovodi obuku, kako bi polaznici dodatno osnažili vještine i znanja u procjeni rizika u svojim laboratorijama i razvoju planova za ublažavanje uticaja radi poboljšanja laboratorijske biološke bezbjednosti i biosigurnosti.
Podsjećanja radi, prva obuka za molekularnu detekciju SARS-CoV-2 i laboratorijske bezbjednosti i biosigurnosti, u okviru iste ekspertske misije, sprovedena je u avgustu 2021. godine upravo u Domu zdravlja Kotor

Podijeli: